Jose Taekwondo

José’s Taekwondo Academy in Amsterdam Osdorp is een traditionele Taekwondo club. Wij hechten veel waarde aan de oorsprong. Wij zijn niet alleen gericht op de wedstrijd/competitie maar bieden het totale pakket aan.

Voor de sport putten wij de kennis uit het Taekwondo, Hapkido en andere Martial Arts.

Vol passie en gedrevenheid houden wij de Taekwondo spirit in leven al vanaf 1980. Taekwondo is bij onze club veel meer dan Martial Arts. Het is our way of living! Wij besteden dan ook veel aandacht aan discipline en de daarbij behorende opvoedingsaspecten.

Jose’s Taekwondo voorheen….

JTA streeft naar perfectie waarbij de mens centraal staat. Wij denken en geloven dat je met de juiste Taekwondo houding een beter mens wordt, niet alleen in de dojang (sportzaal) maar ook daarbuiten.

Wij gaan verder dan het uitvoeren van technieken (trappen, stoten en weren. Het uiteindelijke doel is het ontdekken van de essentie van de krijgskunst, (de weg) “DO”, weerbaar zijn, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en discipline, om in balans te zijn volgens het principe van Yin en Yang, hard als het moet en zacht als het gewenst is.

Voor de gevorderden besteden wij ook aandacht aan je persoonlijke Innerlijke Kracht (KI/Chi), waarbij je minder spierkracht en meer KI kan toepassen.

Verder zijn wij ook trots met de Kukkiwon (World Taekwondo Headquarter) erkenning en de bevoegdheid om examens af te nemen en aan te vragen tot de 6e DAN.